Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в

...
 Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги проведохме в
Коментари Харесай

Борисов: С лодки ли ще разнасят машините до Америка?

 

„ Демокрацията е скъпо начинание. Още повече, че ги организирахме в пандемия. Още повече, че ги организирахме под острия взор на наблюдаващи от всички организации, които се занимават с тази активност. Всички споделиха, че изборите са почтени и добре извършени “. Това съобщи министър председателят в оставка Бойко Борисов на брифинг в централата на ГЕРБ.

„ Отнасям се с почитание към всяка партия, само че не може уважаемата госпожа Нинова да каже по-бързо да закриваме Народното събрание, да връщат мандата, тъй като Борисов продължавал да ръководи. Повече от 1 месец мина, господа. Да си бяхте създали едно държавно управление, в случай че ще то да е проформа, както ви е проформа болшинството в Народното събрание. И то е единствено с цел да обслужи кандидат-президента Радев. Неслучайно се хванаха не с Щаб, по какъв начин да се борят с пандемията. Не инцидентно не одобриха мажоритарния избор, а сложиха думичка начело, че ще има при постоянни парламентарни избори мажоритарен избор. Това значи, че идващото държавно управление би трябвало да има цялостен мандат “, добави той.

Според Борисов ще е мъчно държавно управление да изкара цялостния си мандат при актуалните взаимоотношения на политическите субекти в България.

„ И тук хвърлиха прахуляк в очите на хората, че в миналото би имало. Ние предложихме и имаме гласовете да незабавно. Сега да се одобри “, акцентира министър председателят в оставка.

Той разяснява и измененията в Изборния кодекс, касаещи ЦИК, като уточни: „ Само да припомня, ние единствено подкрепихме ръководителя на ЦИК. В тази ЦИК по време на изборите ГЕРБ беше малцинство, тъй като там бяха представители на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, „ Да, България “, тъй като им пристигна доста добре да се възползват от опцията, когато не бяха парламентарно показана партия, да имат членове на ЦИК, тъй като ние като демократи вкарахме и тези партии, които имат евродепутати.

Борисов се поинтересува за какво е отпаднало и предлагането за понижение на партийната дотация на 1 лев на автентичен глас. „ Нали това им беше предизборната стратегия? “, попита той.

" Има една още по-смутаваща методология в Народното събрание. Какво значи в един закон да напишеш при опция, какво значи видео наблюдения при опция? По какъв критерии ще го дефинират? ", попита Борисов.

“Кога ще създадат публичните поръчки, къде отиват сигналите, а хакерите? Съединени американски щати направиха организация, която да се бори с намесата в изборния им развой.

Какво значи 100 % машинно гласоподаване? Кога ще създадат публичната поръчка и по кое време ще ги достаят или към този момент е определената компанията, което не ме изненадва, както стана с Грипените? Да запитвам по какъв начин ще разнесат машините до Америка, Азия, Австралия, къде ще ги конфигурират, кой ще следи... ", продължи той.

Партиите се държат безконтролно, няма да има и последващо държавно управление, безапелационен е Борисов. „ Поредното безсмислено съревнование, тъй като и тогава няма да създадат държавно управление, а ще продължи служебното държавно управление на кандидат-президента Радев месеци наред и това е задачата. Те не смятаха да вършат държавно управление. Те избягаха от отговорност. Те харчат парите на данъкоплатците в безсмислени извършения. Няма да има и последващо държавно управление, без значение от резултатите, тъй като партиите се държат безконтролно “, твърди Борисов.

Борисов подсети, че тази година предстоят и избори за държавен глава.

„ Веднага след идващите парламентарни избори, още веднъж вадим парите от бюджета и започваме да плащаме за президентските избори. Бедна страна със стоици милиони за избори през 2 месеца, не го разбирам това. Не смятам, че това е отговорността “, акцентира министър председателят в оставка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР